Oude foto albums toegevoegd

Er zijn 4 oude foto albums toegevoegd aan de website, welke tegen een kleine vergoeding zijn te downloaden.
4 Fotoalbums uit de prive collectie van Van Alphen, met daarin foto’s en uitslagen van wedstrijden in binnenland en buitenland, zoals: Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en Italië.
Maar ook foto’s vanuit de werkplaats, de bouw van de allereerste Popeye met 2 DAF motoren, de bouw van Popeye met 2 Detroit diesels, de bouw van Popeye met een Allison. Etc.
>>>De fotoalbums zijn hier te vinden.<<<

Tractorpulling nieuws

Voor het laatste tractorpulling nieuws van de verschillende teams, moet u tegenwoordig via Facebook kijken wie er wat geupdate heeft. Dit aangezien veel teams hun eigen website niet bijwerken. Facebook houden ze vaak wel bij.

Indien u (nog) Facebook heeft, kan het zomaar zijn dat niet alle berichten in uw nieuwsoverzicht komen te staan. Dit door allerlei facebook algoritmes… Dus mist u alsnog het laatste nieuws. Tenzij u alles handmatig gaat zoeken, via de zoekfunctie van Facebook.

Op Teampopeye.nl heb ik verschillende pagina’s gemaakt, waarop de laatste Facebook berichten staan en welke u ook kunt bekijken zonder dat u Facebook heeft.

De “Pulling update” pagina’s zijn hier te vinden.

Tractorpulling onderdelen te koop

Onlangs is ook de crossbox van Popeye nog verkocht. Deze crossbox heeft sinds 1998 dienst gedaan op Popeye en zorgde voor de overbrenging van de voorste 2 Allison motoren. Waarvan er 1 linksdraaiend was en de andere rechtsdraaiend.
Als alles volgens planning verloopt, zal de nieuwe eigenaar de crossbox ook gaan inzetten achter Allison motoren.

Er zijn op dit moment nog 6 stuks gasklephuizen beschikbaar.

Te koop
Gasklephuizen.

Er zijn nog steeds wat spullen te koop, waarvan een gedeelte op de te koop pagina staat.

“Stay tuned”

Tractorpulling onderdelen verkocht

Onlangs zijn er weer enkele tractorpulling onderdelen verkocht.

Na een combinatie verkoop hebben weer een aantal onderdelen de werkplaats verlaten. Dit maal waren het enkele spullen welke bedoeld waren voor de te bouwen light superstock. Het gaat hierbij oa. om:

 • John deere motorblok
 • John deere krukas
 • John deere cilinderkop
 • John deere motorkap
 • Spatbordenset
 • Nokkenas
 • Alu tuimelaarset, incl brug
 • Set rol lifters
 • Rockwell SQHD kroon-, pignionset

Er is nog steeds vanalles te koop, waarvan een gedeelte op de te koop pagina staat.

In de aanbieding is nu een betrouwbare crossbox, compleet met reserve tandwielen, assen, lagers, etc.

“Stay tuned”

tractorpulling team Popeye steunt goede doel.

Het Popeye tractorpulling team is dan wel niet meer actief op de tractorpulling banen, maar desondanks werden er onlangs verschillende Popeye caps gesignaleerd op de truck tour te tilburg.

Op zondag 23 april 2017 vond voor de dertigste keer de Truck Tour Tilburg plaats. Truck Tour Tilburg is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Op deze dag maken een team van vrijwilligers en sponsoren het voor 270 deelnemers mogelijk om mee te rijden in een van de trucks. De 270 wagens rijden in een lange stoet een route van bijna 90 kilometer in de omgeving van Tilburg.

Het Popeye tractorpulling team had caps geschonken aan de Truck Tour Tilburg.

tractorpulling team Popeye cap bij de truck tour tilburg tractorpulling team Popeye cap bij de truck tour tilburg

In het verleden werd er ook al eens een goed doel gesteund. Na de Tsunami ramp, waarbij Sri Lanka werd getroffen, werden er enkele dozen met Popeye tractorpulling team T-shirt opgestuurd naar Sri Lanka.

“Stay tuned”

Richard Hammond op bezoek in de werkplaats in Bladel.

Er staan tegenwoordig maar weinig inhoudelijke berichten op Facebook. Vaak zijn het berichten van mensen die denken dat ze iets kunnen winnen als ze iets “liken en delen”. Tja, hoe dom kun je zijn, denk ik (John van Alphen) dan. Vandaar dat ik ook mijn Facebook profiel leeg gehaald heb, maar nog niet verwijderd, omdat ik zodoende (als beheerder) nog gebruik kan maken van de Popeye tractorpulling team facebook pagina. En zo kan ik dan via die Facebookpagina een link plaatsen naar deze website van Team Popeye. Zo ook naar dit bericht.

Tijdens het surfen op het internet kom je soms een leuke video tegen. Zo kwam ik een leuke oude video tegen op youtube, waar Richard Hammond (bekend van oa. Top gear) op bezoek was in de werkplaats van het Popeye tractorpulling team. Het zal omstreeks 1998 zijn geweest, dat Richard Hammond op bezoek was en een interview deed met Jan van Alphen in de werkplaats, terwijl de tractor weer gereed gemaakt werd voor een volgende wedstrijd. Vandaar dat Richard ook zijn overall had meegenomen.

“Stay tuned”

European championships tractorpulling 2016

26-27-28 augustus 2016 wordt het Europees kampioenschap tractorpulling gehouden in het Engelse Great Eccleston.
Deelnemers uit heel Europa gaan hier strijden om de titel Europees kampioen 2016.

Voor tickets, schema’s en meer info, kunt u op onderstaande link kijken.

>>>Alle evenement info hier<<< 

“Great Eccleston is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied Wyre, in het Engelse graafschap Lancashire. In 2001 telde het dorp 1473 inwoners.” Wikipedia

Met het vliegtuig naar Engeland?

Enkele vliegvelden in de buurt van Great Eccleston:

 • Manchester airport (afstand: 90KM)
 • Liverpool airport (afstand: 100KM)

Vluchten:

Met de auto naar Engeland?

Eurotunnel (Calais-Folkestone), vanaf Folkestone is het nog 510 km rijden naar Great Eccleston.
Eurotunnel

Ferry (Calais/Duinkerken-Dover), vanaf Dover is het nog 540 km rijden naar Great Eccleston.
P&O Ferries/DFDS Seaways

Ferry (Hoek van Holland-Harwich), vanaf Harwich is het nog 475 km rijden naar Great Eccleston.
StenaLine

Ferry  (Zeebrugge-Hull), vanaf Hull is het nog 225 km rijden naar Great Eccleston.
P&O Ferries

Ferry (Rotterdam-Hull), vanaf Hull is het nog 225 km rijden naar Great Eccleston.
P&O Ferries

Ferry (Ijmuiden-Newcastle), vanaf Newcastle is het nog 210 km rijden naar Great Eccleston.
DFDS Seaways

Enkele tractorpulling onderdelen verkocht.

Sinds de berichtgeving over het stoppen met de tractorpulling hobby, zijn er verschillende vragen geweest mbt het verkopen van onderdelen. De achteras, reverser, voor- en achterwielen, koppeling, enkele bellhousings, stuurinrichting, etc hebben al een nieuwe eigenaar gevonden.

https://lh3.googleusercontent.com/-pChtNA8DbTw/Uq1fr9KbUfI/AAAAAAAAH08/wUYwJqNIwHE/s800-Ic42/2013-11-30%25252015.04.34.jpg
Achteras, magnesium Franklin planetairen, superdiff, reminrichting, etc verkocht.

“Stay tuned”

Popeye tractorpulling team wenst iedereen een voorspoedig 2016.

Het laatste nieuws betreffende het Popeye tractorpulling team is dat het team stopt met de geliefde tractorpulling hobby. Een prachtige hobby, waar met veel plezier en wisselende emoties aan werd deelgenomen. In al die jaren veel verschillende mensen leren kennen, met vaak dezelfde interesses. Ook een hele hoop herinneringen en belevenissen, welke niet (gauw) vergeten zullen worden. 19 maal Nederlands kampioen,  6 maal Europees kampioen, Eurocup winnaar en winnaar van de InterTechno Bobcat Cup, zijn naast de talloze andere overwinningen, allemaal door Popeye binnengesleept. En dit allemaal vanaf de begin tijd van tractorpulling in Europa.

https://lh5.googleusercontent.com/-ugj8WDSKloo/VBbwMYzhK_I/AAAAAAAAJGw/kHV_eWgOOXo/s912/IMG_1142.jpg

Een woord van dank aan alle sponsoren en bedrijven, welke het team hebben gesteund door de jaren heen. Zeker ook dank aan alle fans en supporters. Voor de aanwezigheid en/of het praatje na afloop van een wedstrijd (al dan niet onder invloed van alcoholische versnaperingen…).

“Stay tuned”

PS: Iedereen een voorspoedig, gezond en sportief 2016 gewenst!

Popeye tractorpulling team website