Bert Aarts overleden

‘T komt goed…
Een veel gehoorde uitspraak van Bert Aarts en altijd was dat ook zo.
Jan van Alphen kwam in contact met Bert Aarts in de tijd dat de eerste DAF vrachtwagen verbouwd werd in 1982-1983. Sinds die tijd was Bert Aarts een onmisbare schakel binnen het Popeye team.
Zo is Bert Aarts teammaat van Jan van Alphen geweest in de tijd dat Popeye groeide van een single Allison op benzine, tot een triple Allison op methanol.
Mede dankzij Bert Aarts is destijds ook de sponsoring door Q8 oils mogelijk geworden.
Samen hebben ze heel Europa doorkruist om op de vreemdste plaatsen overwinningen, Nederlandse- en Europese titels met Popeye binnen te slepen.
Bert Aarts was de vaste chauffeur van de Daf vrachtwagen en soms ging ook zijn vrouw Tiny en zijn kinderen Judith, Nicole en Marieke mee naar de wedstrijden.
Wanneer Popeye weer eens een full pull reed, stond Bert altijd langs de zijlijn, toe te kijken. Dit nadat hij eerst geassisteerd had met het opstarten van de Popeye, natuurlijk.
Jan en Bert zijn ook samen op werkbezoeken geweest in de USA. Zo werd er ooit eens een methanolinjectie aangeschaft compleet met spruitstukken, maar die moest natuurlijk ook nog mee terug naar Nederland. Nou dat hadden Jan en Bert keurig opgelost door alles in een slaapzak in te pakken, een paar aangeschafte leren riemen eromheen, en alles ging het vliegtuig mee in. Tegenwoordig zal dat niet meer lukken, maar in die tijd leverde dat geen probleem op en ook geen inklaringskosten…
Rond het jaar 1996-1997 deed Bert een stapje terug als teammaat, maar bleef de verrichtingen van het team altijd volgen vanaf een andere zijlijn.
Op 13 november 2023 is Bert Aarts overleden.

Link naar video: https://youtu.be/944SHy1oBTI

1990 Tractorpulling USA reis

In augustus 1990 zijn Jan van Alphen, Bert Aarts en Hub van Laar op tractorpulling reis geweest naar de USA.
Ze hebben onder andere de meerdaagse, tractor pull in Columbus, Ohio bezocht. En daar een deal gesloten met Mike Holden met de overname van een gebruikte aandrijflijn voor een 3 motorige Popeye tractor. Hier zat nog wel een tractor aan vast…
Verder een bezoek gebracht aan Wayne Longnecker in Iowa, Frank- & Mary Verheyen en True gear & spline ltd in Ontario, Canada.

Link naar video: https://youtu.be/FgDkwMun1VQ

1988 Grand national tractor pulling Cayuga speedway

In 1988 waren we op vakantie in Canada en op 2 en 3 juli bezochten we de Grand national tractorpulling wedstrijd op het Cayuga speedway terrein in Ontario, Canada.
We waren niet de enige Europeanen, want zo waren er oa ook de fransman Pierre Bouhours en de Nederlander Dirk van Dasselaar.
In de video beelden van de camping, de pits, de super standaard, de TWD, de vrije klasse en de monster trucks. En Windows ’88…
Enkel namen die voorbij komen:
John Klug’s Red Baron, Gardner Stone’s General, Rick Lustick’s Super steeler, Danny Dean’s Rooster, The Sledhandler, Minneapolis Moline, Mean ‘ole’ Allis, Walsh’s Irish Challenger, Honkin Donkey, Wayne Rausch, Barnstormer, Knox’ Sassy Massey, Steve Jaske, Tim Engler’s Mission Impossible, en meer…

Link naar video: https://youtu.be/5vr0b3K-1RE

1990 Tractorpulling Kapelle

Op 7 juli 1990 was het tijd voor tractorpulling in Kapelle Biezelinge.
In de video de 5700 kg vrije klasse met oa de nieuwe twin Griffon tractor Green spirit.
De baan was wat stoffig en in combinatie met wat lichte neerslag, bleef al dat stof op de Keep moving sleepwagen plakken, zodat deze na de wedstrijd wel een schoonmaak beurtje kon gebruiken. De tractoren ook, trouwens.

Link naar video: https://youtu.be/6UDvuzOrwDQ

1990 PH-OPA vliegtuig doop

Op 6 mei 1990 was de doop van een, door Q8 gesponsord, Stampe en Vertongen SV 4B vliegtuig met registratienummer PH-OPA. Dit gebeurde door kunstenares Marte Röling, deze naam kreeg het vliegtuig ook.
Hierna werd er een demonstratie stuntvliegen verzorgd door het PH-OPA vliegtuig. Q8 team Popeye was ook aanwezig met de tractor, zodat er toch nog 2 echte vliegtuigmotoren aanwezig waren…
Dit gebeurde allemaal op vliegveld Teuge.
PH-OPA is het registratienummer wat op de staart van het vliegtuig staat.

PH-OPA, Stampe en Vertongen SV-4B, Marte Röling, video hieronder…
Link naar video: https://youtu.be/KVAU6xiT8H0

Popeye tractorpulling team website