Bert Aarts overleden

‘T komt goed…
Een veel gehoorde uitspraak van Bert Aarts en altijd was dat ook zo.
Jan van Alphen kwam in contact met Bert Aarts in de tijd dat de eerste DAF vrachtwagen verbouwd werd in 1982-1983. Sinds die tijd was Bert Aarts een onmisbare schakel binnen het Popeye team.
Zo is Bert Aarts teammaat van Jan van Alphen geweest in de tijd dat Popeye groeide van een single Allison op benzine, tot een triple Allison op methanol.
Mede dankzij Bert Aarts is destijds ook de sponsoring door Q8 oils mogelijk geworden.
Samen hebben ze heel Europa doorkruist om op de vreemdste plaatsen overwinningen, Nederlandse- en Europese titels met Popeye binnen te slepen.
Bert Aarts was de vaste chauffeur van de Daf vrachtwagen en soms ging ook zijn vrouw Tiny en zijn kinderen Judith, Nicole en Marieke mee naar de wedstrijden.
Wanneer Popeye weer eens een full pull reed, stond Bert altijd langs de zijlijn, toe te kijken. Dit nadat hij eerst geassisteerd had met het opstarten van de Popeye, natuurlijk.
Jan en Bert zijn ook samen op werkbezoeken geweest in de USA. Zo werd er ooit eens een methanolinjectie aangeschaft compleet met spruitstukken, maar die moest natuurlijk ook nog mee terug naar Nederland. Nou dat hadden Jan en Bert keurig opgelost door alles in een slaapzak in te pakken, een paar aangeschafte leren riemen eromheen, en alles ging het vliegtuig mee in. Tegenwoordig zal dat niet meer lukken, maar in die tijd leverde dat geen probleem op en ook geen inklaringskosten…
Rond het jaar 1996-1997 deed Bert een stapje terug als teammaat, maar bleef de verrichtingen van het team altijd volgen vanaf een andere zijlijn.
Op 13 november 2023 is Bert Aarts overleden.

Link naar video: https://youtu.be/944SHy1oBTI